Cuevas de Sorbas

Betreed het grootste ondergrondse systeem in Spanje en verken de indrukwekkende grotten en galerijen van dit "karstisch" pleistercomplex in Almería . Ideaal voor een eerste contact met speleologie!

We ontmoeten elkaar in het bezoekerscentrum van de karstgrotten van Sorbas om veiligheidsregels te ontvangen en ons te voorzien van de helmen en lichten waarmee we de galerijen op gepaste wijze kunnen verlichten.

We bezoeken een pleistergrot waar we de weerspiegeling van de minerale kristallen kunnen bewonderen wanneer we het licht van onze helmen ontvangen. Tijdens het oversteken van de galerijen zullen we het effect waarnemen dat de erosie van het water en het verstrijken van de tijd heeft veroorzaakt in de gipsen rots.

We zullen de Cueva del Yeso verkennen, begeleid door een gespecialiseerde speurstemmonitor . De Grot van Barranco del Infierno, zoals ook bekend, werd duizenden jaren geleden gevormd en was de eerste van het complex dat ontdekt moest worden. Het ondergrondse karstsysteem van Sorbas verzamelt water van regen en overstromingen en evacueert het door de galerijen. In deze grote grot zullen we uit de eerste hand het effect van het water in het vormen van de rots nagaan .

De route duurt meestal tussen anderhalf uur en twee uur. Na een rondleiding door de grotten van Sorbas keren we terug naar buiten.

Om rekening mee te houden

  • Het is raadzaam om comfortabele kleding en sportschoenen te dragen, vastgemaakt aan de voet en zonder hakken.
  • In de grot is het niet te koud, zodat de kleding kan worden aangepast aan de tijd van het jaar. In geval van nood zijn er overalls en laarzen te huur.
  • Op sommige plaatsen van de route moet je een beetje klimmen en kruipen, dus de route is gericht  fitte mensen.
  • Het is noodzakelijk dat jonge kinderen zelfstandig kunnen lopen .
  • Deze activiteit wordt niet aanbevolen voor mensen die lijden aan acute claustrofobie, hartproblemen, astma of vermoeidheid, zwangere vrouwen en mensen met een hoge mate van obesitas.
  • In de grotten is het niet toegestaan ​​om foto’s en of video’s te maken