Paardrijden

Paardrijden vanaf Finca "El Sueño"

Jij wil toch ook een paardrijvakantie in het prachtige Andalusië in Spanje?
Al vele jaren genieten wij samen met vrienden van het paardrijden door de Spaanse velden en over de stranden. We maken tochten van uren door de ramblas. Sinds jaren doen we dat ook voor georganiseerde groepen en is de tijd daar om ons plezier te delen met mensen die ook willen genieten van de vrijheid die het paardrijden hier geeft.

Vanuit onze finca “El Sueño” in Vera vertrekken we voor dagtochten met routes door de ons omringende velden met uitzichtpunten naar zee en de bergen. Met frisse betrouwbare paarden die gewend zijn aan deze tochten en geen problemen hebben met de hoogteverschillen om rivierbeddingen in of uit te gaan. Ook niet om te galopperen langs de branding aan het strand dat we via een mooie rit binnen het uur bereiken. Met het deelnemen aan de lokale Romerías met muziek en publiek geven deze paarden u het gevoel met vertrouwen deel uit te maken van het Spaanse ruiters gilde. Kortom een belevenis.

Finca "El Sueño"

Blije paarden maken gelukkige ruiters!!

De Paarden

Op onze finca hebben we maximaal 8 paarden staan maar op onze locatie 500m verderop hebben we er twintig meer. Zo hebben we toch altijd het juiste paard voor je. Bij beide locaties lopen de paarden vrij in paddocks maar er zijn ook stallen en rijbakken. De thuisbasis “El Sueño” beschikt tevens over ontspannings- en culinaire mogelijkheden. Bijvoorbeeld de beachbar met chillout meubels, een Par 3 golfbaan met 4 holes en een  petanquebaan. Je kunt het gewoon eens proberen.
Een lekkere barbecue en ontspanning voor we de middagrit beginnen.
De routes zijn mede afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van de deelnemers. Zo hebben we dagtochten naar Cortijo Grande en El Rancho in San Juan de los Terreros die toch snel 6 tot 7 uren in het zadel betekenen maar daarnaast tochten van 2 uur ´s ochtends en 2 uur ´s middags of naar keuze alleen ochtendritten. Tijdens de lange dagtochten lunchen we bij restaurants aan de route die voorbereid zijn om de paarden rust, eten en drinken  te geven.

De Route

Tijdens de route naar het strand bijvoorbeeld, rijden we 2.5 uur heen en op het strand maar kunnen we na het eten in 1.5 terug naar huis rijden. Voor iedereen dus de geschikte invulling.  

Wel is het belangrijk aan te geven dat we de buitentochten alleen kunnen doen met mensen die beschikken over ervaring in het paardrijden. Je hoeft geen kampioen in dressuur te zijn zoals één van onze gidsen, maar een degelijke ervaring in buiten draven en galopperen en een goede controle over het paard is wel een pré. We adviseren het gebruik van caps die je mee kan nemen samen met je gebruikelijke ruiterkleding.

Voor mensen zonder deze ervaring hebben we eigen en gediplomeerde mensen die in verschillende talen les kunnen geven in onze rijbakken. Wellicht een idee voor meekomende vrienden om zo een start te maken met paardrijden en mee te genieten van de actieve paardrijvakantie. Voor deze groep hebben wij caps beschikbaar.

Onze gidsen zijn gediplomeerd en ervaren, hebben kennis over de routes en zijn ervaren in paardenmanagement.

Bij de 8 daagse arrangementen bieden we ook een dag naar keuze uit het rijden in het natuurgebied Cabo de Gata, ongeveer op 80km van Vera, of naar Tabernas bij Mini-Hollywood. Je vindt deze locaties ook bij excursies.

Om de passende invulling van je paardrijvakantie te maken komen we graag persoonlijk met je in contact. Dan nemen we alle wensen en mogelijkheden door en is bij aankomst je perfecte vakantie georganiseerd.

Onze gasten kunnen desgewenst deelnemen aan lokale activiteiten en events zoals de Romerias van Vera, Garrucha en Mojacar.  Informeer voor de data.

Bedenk dat er ook mix mogelijkheden zijn met onze andere activiteiten.

Om te beginnen vragen wij je het informatieformulier in te vullen en ons toe te zenden of een  mail  te sturen

Wil je met je vrienden of familie mee op vakantie, maar zónder deel te nemen aan een hoofdactiviteit?
Voor jou hebben we een speciaal tarief om ook gebruik te kunnen maken van de accommodaties en services.
Kijk hiervoor bij prijzen en condities.

Ook als ruiter de Romería van Garrucha bijwonen? Dat kan bij ons.....