Ontdek de Regio

Costa Almeria

De provincie Almeria ligt in het zuid-oosten van spanje onder de provincies Alicante en Murcia en net boven Malaga en Granada. Almeria maakt deel uit van de comunidad Andalucia en is economisch afhankelijk van de groente en fruitteelt en de export daarvan  en toerisme. Het gebied is later tot ontwikkeling gekomen vanwege de moeilijke bereikbaarheid wat is weggenomen door de aanleg en uitbreiding van het wegennet met o.a. de A7 en vliegvelden in Almeria stad en Murcia. Ook de huidige uitbreiding van het hoge snelheidstrein netwerk welke een stop in zowel Vera als Almeria zal krijgen zal wederom voor een push in nieuw toerisme zorgen. 

De Costa Almeria heeft 200 km strand van San Juan de los Terreros in het noorden, grenzend aan de provincia Murcia, tot Adra in het zuiden. Hier gaat Almeria over in de provincia Granada en Malaga.
Spectaculaire stranden met rotsen en duinen, stranden met fijn wit zand of verborgen stranden in kleine baaitjes die u alleen te voet of met een boot kunt bereiken. U vindt daar een rust die u elders niet meer vindt en waar u helemaal alleen van de zon en natuur kunt genieten. Maar ook leuke kustplaatsjes met hun restaurants op het brede en witte strand en boulevards om  te flaneren. De Costa Almeria biedt u eveneens 100 km kustlijn die onvergelijkbaar mooi en nog niet aangetast is door bouw en ontwikkeling. Dat zal men hier ook zo houden. Het voordeel van de latere ontwikkeling  van deze provincie is dat men met de kennis van nu geen massieve bouw heeft toegestaan en er overal  ruimte is gebleven en u er geen hoogbouw zoals in Benidorm en Marbella zult vinden.

Indien u Almeria verlaat via de A7 in noordelijke richting treft u na 15 kilometer het internationale vliegveld van Almeria met ook geregelde vluchten van Transavia, Easyjet en  RyanAir. Ook de vliegvelden van Murcia en Alicante worden door huiseigenaren in onze regio frequent gebruikt.
Dit vliegveld wederom in noordelijke richting verlatend, laat u de groente en fruit regio met zijn kassen achter u en na een 80 km bereikt u de toeristische enclave Vera, Garrucha en Mojacar. Hoewel kleinschalig vindt u in dit gebied alles wat u ook maar wenst. Het stadje Vera is het administratieve centrum met het gezondheidscentrum, het kadaster, de meeste banken en het typische Andaluse centrum. Op 5 km, nog steeds de gemeente Vera komen we in Vera Playa. Hier heeft men een strandpromenade aangelegd met palmbomen, zandbanken,  graszones en gescheiden wandel en fietspaden.  Ongestoord genieten van een wandeling langs de waterlijn en over de enorm brede witte stranden.  Met zijn laagbouw, veel groene en speelzones is Veraplaya het perfecte familie vakantieoord.

Zonder dat u het merkt loopt u over de boulevard van Veraplaya het vissersdorp Garrucha binnen. Elke dag activiteit in de visafslag als de boten weer afmeren maar ook een luxe jachthaven en vele restaurants met hun terrassen op de boulevard. Ook dit plaatsje heeft weer schitterende stranden,  winkelstraatjes en de wekelijkse markt. Het hele jaar door leven.
Nog weer even verder  langs het 15 km lange strand en u komt in Mojacar. In Spanje bekend  als het Ibiza van het vasteland. Het meest toeristische plaatsje van de regio. Mojacar playa heeft naast de kilometers lange stranden met zijn strandtenten en restaurants een zeer uitgebreid en gevarieerd uitgaansleven.   Discotheken op het strand, copa-bars van hoge kwaliteit om rustig met muziek van een drankje en het uitzicht te genieten en beachclubs met zwembad om op luxe wijze van een stranddag te genieten.

Op 1 km tegen de bergkam gebouwd vinden we Mojacar pueblo. Een typisch Moors dorpje met vele kleine straatjes waarin de ateliers gevestigd zijn van de vele artiesten en oud hippies die hier nog altijd gelukkig en relaxt leven.In de oude toegangspoort uit de 15e eeuw vind u een der bekendste tapasbar uit Andalucia.  

Kortom, we hebben hier de ideale locatie voor onze sportieve en recreatieve activiteiten die afgewisseld kunnen worden met heerlijk relaxt genieten van zon, strand en het culinaire aanbod.