Wandelen

De mooiste routes om te wandelen

Stel je voor, een wandelvakantie in Andalusië waarbij je elke dag een wandeling maakt afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Waarbij je op de mooiste plekjes kan uitrusten op een terrasje of in de natuur.

Bij Actieve Vakantie Spanje in Vera Almeria kan het.

Wandelen in ongerepte natuur, prachtige vergezichten en dorpjes zoals ze in zuid Spanje nog bestaan. We bieden diverse soorten wandelroutes verschillend in zwaarte en duur. Van puur natuur tot kilometers lange boulevards, strand en bos. Vlak aan de kust maar heuvelachtig net daarachter.
Ook brengen we je naar wandelroutes iets buiten onze omgeving zoals het natuurgebied Cabo de Gata of de Almanzora vallei maar ook naar Cortijo Grande op 10 minuten van onze thuisbasis finca “El Sueño” van waar we ook vertrekken met onze paardenroutes.

Tijdens de wandelingen doen we ´s middags de door ons geselecteerde restaurantjes aan voor de lunch maar andere dagen lunchen we samen met de paarden- en fietsdeelnemers in de natuur in de schaduw met een Paella en barbecue.
Een wandelvakantie met iedere dag een ander gezicht en niet te vergeten met de mogelijkheid van combi activiteiten zoals vermeld verder in onze website.

Onze gasten kunnen desgewenst deelnemen aan locale activiteiten en events zoals de Full Moon wandelingen, prestatieloop van 10 km of halve Marathon (Vera). Informeer voor de data.

Bij je accommodatie is er altijd een terras, tuin en zwembad om je aan het einde van de dag te verfrissen voor het diner in een van de ons omringende dorpjes zoals Garrucha en Mojacar. Privé met je eigen gezelschap en voucher bij de door ons uitgekozen restaurants of gezamenlijk met mede actievevakantiegangers.
Voor alle informatie neem je hier contact met ons op en we maken al je wensen waar.

Wil je met je vrienden of familie mee op vakantie, maar zónder deel te nemen aan een hoofdactiviteit?
Voor jou hebben we een speciaal tarief om ook gebruik te kunnen maken van de accommodaties en services.
Kijk hiervoor bij prijzen en condities.

Een greep uit onze wandelroutes met gids

Mojácar - Playa del Sombrerico

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
11.4km
80m
3.5 hours
Lineal
Easy

Deze prachtige route langs de kust van Mojacar stelt ons in staat om te genieten van geologische formaties van grote schoonheid en een unieke vorm. Het dorre terrein van het natuurpark vermengd met zijn karakteristieke pita’s, palmen en bramen aan beide zijden van het pad, maakt dit een spectaculaire route dicht bij de zee. Tijdens onze wandeling zullen we veel van de historische bezienswaardigheden van het gebied zien, die gerelateerd zijn aan mijnbouw en de uitkijktorens van Macenas (s.XVII) en Pirulico (s.XII). De route voert ons langs het strand van Algarrobico, dat is gebruikt als achtergrond voor vele films, zoals ‘Treasure Island’ van Orson Welles.

Sopalmo – Playa del Algarrobíco

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
9km
101m
3.5 hours
Lineal
Medium

Op deze route komen we verschillende terreinen met prachtige kleuren tegen, variërend van grijs tot bruin tot paars. Het pad begint op een hoogte van ongeveer 190 meter boven zeeniveau, gaat ongeveer 50 meter door een tunnel en volgt dan het verloop van een droge stroom met veel vulkanische rotsen die afkoelden bij contact met de zee. We verlaten het kanaal van de beek en komen direct aan op het strand van Algarrobico. Dit is een weinig gebruikt strand met een ongewoon landschap, maakt natuurlijk deel uit van het natuurpark Cabo de Gata en het biosfeerreservaat.

Villaricos - Barranco del Jaroso – Sierra Almagrera

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
12km
360m
4 hours
circular
Medium

Dit is een mythische plek voor mijnbouw in dit gebied van Cuevas de la Almanzora. De ontdekking van de enorme Jaroso-sleuf van zilver en lood, was de belangrijkste oorzaak van de buitengewone start van mijnbouw in dit gebied en dat breidde zich snel uit naar de rest van Spanje.
De ontdekking van de Jaroso Seam ontketende een zilvermijnkoorts in deze regio vergelijkbaar met die van de goudkoorts in het Amerikaanse Westen.
Dit mineraal van zilver en lood wordt jarosita genoemd en is symbolisch vernoemd naar de Jaroso-ravijn in deze Sierra Almagrera.

Bédar - Las Minas de Bédar

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
10km
375m
3.5 hours
circular
Easy

Deze prachtige route door de mijnen van Bedar en Serena dateert uit de tijd van de Moren. Ze streefden ijzer uit Serena en leidden uit El Pinar. Maar het was in de negentiende eeuw dat de mijnbouw op zijn hoogtepunt was met de aanleg van een luchtkabel en een spoorlijn tussen Garrucha en Serena voor het transport van de mineralen.
Deze route loopt door oude mijntreintunnels, waar amandelen, olijven en sinaasappels worden verbouwd en waar je oude mijnbouwgebouwen en mijnwerkershuizen zult zien.

Agua Amarga - Cala Enmedio – Cala del Plomo

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
9.5km
100m
3.5 hours
Lineal
Easy

Deze route in het natuurpark Cabo de Gata is een van de meest aantrekkelijke en veilige manieren om het kustgebied ten noorden van Agua Amarga te ontdekken met zijn ruige vulkanische kustlijn waar de kliffen domineren. Er zijn veel baaien en stranden van verschillende grootte en bereikbaarheid. De unieke vegetatie van Almeria met kleurrijke planten en inheemse soorten is vrij verbazingwekkend en er zijn veel interessante oude, verlaten privé- en militaire ruïnes te zien in een gebied waarvan de bevolking bestond uit vissen, mijnbouw en smokkel.

Carboneras - Playa de Los Muertos – Mesa Roldán

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
12km
250m
3.5 hours
Circular
Easy

Deze wandeling brengt ons naar Playa De Los Muertos, een recht strand van meer dan 1 km. in lengte met het meest blauwe en kristallijne heldere water in het gebied. Het is een strand dat voorkomt op de lijst van de beste stranden in Spanje. Vandaar klimmen we terug de heuvel op in de richting van Carboneras en vervolgens langs een pad dat ons naar de top van de Roldan-tafelberg voert.

Hoewel strikt een woestijnzone de vegetatie van het gebied is relatief overvloedig, bestaande uit palmitos, espartales, wilde asperges en aromatische planten zoals lavendel en tijm.

Sorbas - Nacimiento del rio Aguas

Distance Ascent Duration Route type Difficulty
10km
366m
4 hours
Circular
Medium

Deze route voert door het natuurlijke landschap van “Karst en Yesos (Gypsum) de Sorbas”. Het gebied is een semi-woestijn, beschermde zone van grote schoonheid en contrasten waaronder regenwater een labyrint van grotten en ondergrondse grotten op verschillende niveaus heeft gecreëerd. Molinos del Rio Aguas dankt zijn naam aan de vele meel- en oliemolens die hier te vinden zijn. De weelderige vegetatie maakt dit gebied een oase die contrasteert met de droogte van het terrein in het Karst en Yesos gebied. De route loopt door een moerasland vol vegetatie bestaande uit oleanders, carriceras, gigantisch riet en witte populieren. Het is een gebied waar veel vogels en zwarte schildpadden te zien zijn.

De gidsen die onze routes verzorgen, hebben een aansprakelijkheidsverzekering. U kunt gebruik maken van  de beschikbare wandelstokken en na afloop is er natuurlijk een hapje en een drankje.

Wandeling 12 februari 2020 - Bédar - Las Minas de Bédar